Tok et par bilder idag, det var på tide å øve seg på formiddagslys. Sterk sol midt på dagen er fryktelig, heldigvis er det skygge. Merker det er stor forskjell å jobbe med modeller og vanlige  mennesker. Bildene ble helt grei, fikk laget meg et nytt photoshop Preset idag, så det er da positivt, jeg fikk gjort skolearbeid og lagt dette ut på bloggen.

Blir modellbilder om ikke så altfor lenge, så det ser jeg fram til på lørdag, ha en fortsatt fin uke da dere :*

For de som er interessert i hva slags kamerautstyr jeg bruker på de fleste shootene mine så er det: Canon EOS 6D, Canon EF 85mm 1.2L ii USM & 35mm 1.4L USM

Hva syntes du om bildene?
Denne uken har jeg endelig tid til å oppdatere bloggen, dagene flyr av gårde. Så mye å gjøre og så liten tid.

Holder for øyeblikket på med å lage presets i photoshop & planlegger photoshoot som kommer til helgen, skal få postet en video håper jeg, og muligens behind the scenes bilder :-)

Ha en fin uke, nå er det snart tid for jobb.
I fjor høst tok jeg og min gode veninne Karen disse bildene. Savner den dama, hun er for øyeblikket i Australia (heldigvis bare på tur). Elsker å ta bilder av folk og få dem til å føle de ser bra ut, jeg kan selv bli bedre på masse, det finnes ingen endeplass på hvor god man kan bli. Har planer om å begynne å jobbe med mannlige modeller også, det er også en større utfordring for min del fordi: de har annerledes klær, poseringer, og jeg kommer som oftest best overens med det motsatte kjønn haha. Tror det kommer til å bli dritkult :)

Hva syntes du om Bildene? Hvor liker du å ta bilder location eller studio? :-)God helg til alle sammen. Det å bo i Bergen har enda ikke gjort meg 100% forberedt på regn. Hittil har dagen gått til skolearbeid, litt bilder. Og mamma åpnet nettopp et youtube klipp, hvor damestemmen snakket koreansk (haha wtf). Skjekket ut litt om den økende strømmen med Asiatiske modeller på catwalkene i Europa og Amerika. Digger asiatiske modeller, utrolig dumt at det ikke er mange av dem, spesielt ikke her i Bergen.

Legger ut et innlegg senere om mine favorite asian girls så kan dere si hvem som falt mest i smak hos dere ;)

Tok disse bildene med stativ, føler jeg blir tryggere på meg selv når det gjelder å bli tatt bilder av. Før ville jeg ikke være i nærheten av noen som hadde et kamera i frykt for å se stygg ut, haha. Dårlig selvfølelse kalles vel det, Ingen mennesker ser stygg ut på bilder ( ihvertfall svært få). Enten handler det muligens om hvordan du ser på deg selv som person( det kan være ting du ikke liker med deg selv som andre ikke legger merke til). Eller har du vært uheldig å blitt tatt bilder av uten forvarsel, mens du laget en grimase, snakket osv. 

Det handler om å finne den beste siden til menneskene du tar bilder av :) Så tenk på det, sjansen for at du ser stygg ut = 0%

 

 
Jakke - WEEKDAY / Bukse - Weekday / T-skjorte - Urban outfitters / Lue - Amazon.com / Solbriller - Husker ikke

 
Ny dag nye muligheter. Fikk heldigvis strålende fint vær idag til tross for masse regn idag morgen. Var innom Weekday, WOW den skinnjakka, har alltid tenkt at jeg ikke var personen til å bruke skinnjakke. Muligens også fordi de vanligste skinjakkene er ikke fin. De stilige/pene er som regel svindyre, men regner med hvis de er i ekte skinn at de er såpass slitesterke. Lønnen har ikke kommet så da ble det ingen jakke, spurte min mor om forskudd på arven..jaja lov å prøve seg. 

(så fotogen altså)

Fargerike sokker & sko, hvem liker ikke det? Personlig syntes jeg sko enten gjør eller ødelegger et godt satt sammen antrekk. Er personlig leeeii Converse nå, men må innrømme at jeg har et 1,5 år gammelt par som ikke ser ut i kjelleren. Vans er hakket bedre :-) De ser bedre ut, og det finnes så mange flere modeller og farger å velge mellom. 

 

Mangelen på kreative steder å ta bilder tvinger meg til å ta bilder i hagen. Ikke så lett når man bor i et så enormt byggefelt.

Favorittskjorten min, elsker blå og elsker forskjellige blånyanser <3 uten Zalando hadde ikke drømmen min gått i oppfyllelse (lol)

Skjorte - Zalando / Sko - Vans / Sokker -Topman / Bukse - Levis

Så et spørsmål til dere: Vans vs Converse ?

 
Denne såkalte vinterferien blir mindre ferie enn jeg hadde tenkt. Jobb idag, imorgen og på torsdag + skolearbeid. Får bare gjøre det beste ut av det. Hadde håpet jeg skulle få tatt noen flere bilder til å legge ut på bloggen, men det har vært så hektisk. Merker at jeg ikke har vært på trening, man er ikke like opplagt og energifull. 

Skal snart på jobb, og jeg håper dere får en fantastisk vinterferie.

Hva skal du gjøre i vinterferien?
 

God kveld i stuene, følte jeg måtte komme med et siste innlegg før jeg skal ta kvelden, dette er bilder som vi tok i fjor høst, Utrolig morsomt (og litt kaldt). Jeg er veldig opptatt av modeller, spesielt internasjonale modeller, Norge har mange pene modeller, men har sett svært få som har gjort det veldig stort internasjonalt. Fant en ny favoritt, har desverre ikke bildet av henne her, navnet hennes er Ji Hye Park og er fra Sør - Korea. Søk henne opp, hun er noe av det vakreste jeg har sett på lenge. Lurer på om jeg skal poste en topp 10 liste av favorittmodellene mine og hvorfor :D. Elsker Fashion altså, tror jeg er besatt.

Hva syntes du om bildene? Ha en fortsatt fin kveld :*

 
Jeg vil bare ta noe opp som jeg får spørsmål om en del. Mange spør om det beste er å kjøpe seg et nytt kamera eller ny kameralinse. Personlig vil jeg si at det er absolutt tull å kjøpe seg et nytt kamera til mange tusen hvis kameralinsen er en billig kit zoom linse (den som følger med hvert eneste vanlig speilreflekskamera). Alle nybegynner billige kameraene som er på markedet ihvertfall Canon sine, tar superbra bilder, men det er objektivet som spiller størst rolle. Så hvis du ikke er fornøyd med bilde kvaliteten på kameraet ditt, invester i en ny kameralinse og jeg kan garantere at du vil merke forskjell. Mye handler også om å kunne bevege seg utenfor automat funksjonen på kameraet. Ja det er litt skremmende i begynnelsen, jeg husker at jeg ikke begynte med det før jeg fikk mitt første speilreflekskamera. Det tar litt tid å komme inn i, men når du skjønner forskjellen på instillingene blir det noe helt annet :)

De dyreste kameralinsene koster skjorta, og det er forståelig at de fleste som enten holder på med foto som liten hobby eller skal ta bilder til bloggen ikke trenger et objektiv til over kr 10.000.

Til deg som begynner med bloggbilder enten det gjelder alt mulig eller bare antrekksbilder( merk dette er bare ut ifra personlig preferanse ikke en fasit, alle er forskjellig på dette feltet):

Canon 50mm f/1.8 - Min første linse etter kit objektivet som fulgte med mitt Canon 600D. Super kvalitet for under 1000kr. 

Canon 85mm f/1.8 - Dette er nok min mest brukte linse pga den fantastiske uklare bakgrunnen og brennvidden fungerer supert til portretter osv, den har mye raskere/ bedre fokus enn 50mm 1.8.

Ha en fortsatt fin uke :*

 

Elsket disse bildene, er fullt klar over at jeg har postet ca 2 innlegg allerede, men la gå :-) Fantastisk å kunne ha venner som stiller opp når jeg ikke har tid til å planlegge test shoots med modeller fra byråer. :-) Trenger litt øvelse med den nye linsa, blenderåpning 1.2 er tricky :-)
Bilder fra to tidligere shoots jeg hadde med modellen Mona Kristina. Konstruktiv kritikk osv er alltid velkommen.


Dette er da mitt første innlegg på blogg.no, hadde aldri trodd at jeg skulle gi dette en sjanse, men here goes. Kanskje en liten introduksjon er på sin plass. Mitt navn er Stian Mauricio Foss, 20 år oppvokst i Bergen (adoptert fra Colombia, ja det er kult, haha). Holder for det meste på med skole, jobb, sosialisering og fotogafering, drømmen er selvfølgelig å slå gjennom som portrett/fashion(mote) fotograf. Andre interesser er da historie, geografi, mote (favorittmerket er Valentino, selv om jeg aldri får råd til noe slikt, lov å drømme ikke sant?)og reising. Det var da litt kort om meg. Håper jeg kan bli kjent med andre som har lik interesse innenfor foto enten det er som hobby eller yrket.

Forresten bildet er av min utrolig vakre venn Karina Larsen aka http://fashi0ndoll.blogg.no


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits