Jeg vil bare ta noe opp som jeg får spørsmål om en del. Mange spør om det beste er å kjøpe seg et nytt kamera eller ny kameralinse. Personlig vil jeg si at det er absolutt tull å kjøpe seg et nytt kamera til mange tusen hvis kameralinsen er en billig kit zoom linse (den som følger med hvert eneste vanlig speilreflekskamera). Alle nybegynner billige kameraene som er på markedet ihvertfall Canon sine, tar superbra bilder, men det er objektivet som spiller størst rolle. Så hvis du ikke er fornøyd med bilde kvaliteten på kameraet ditt, invester i en ny kameralinse og jeg kan garantere at du vil merke forskjell. Mye handler også om å kunne bevege seg utenfor automat funksjonen på kameraet. Ja det er litt skremmende i begynnelsen, jeg husker at jeg ikke begynte med det før jeg fikk mitt første speilreflekskamera. Det tar litt tid å komme inn i, men når du skjønner forskjellen på instillingene blir det noe helt annet :)

De dyreste kameralinsene koster skjorta, og det er forståelig at de fleste som enten holder på med foto som liten hobby eller skal ta bilder til bloggen ikke trenger et objektiv til over kr 10.000.

Til deg som begynner med bloggbilder enten det gjelder alt mulig eller bare antrekksbilder( merk dette er bare ut ifra personlig preferanse ikke en fasit, alle er forskjellig på dette feltet):

Canon 50mm f/1.8 - Min første linse etter kit objektivet som fulgte med mitt Canon 600D. Super kvalitet for under 1000kr. 

Canon 85mm f/1.8 - Dette er nok min mest brukte linse pga den fantastiske uklare bakgrunnen og brennvidden fungerer supert til portretter osv, den har mye raskere/ bedre fokus enn 50mm 1.8.

Ha en fortsatt fin uke :*

 


  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits